Utolsó frissítés: 2024. 01. 26.

Roncsautó forgalomból kivonása


Meg szeretne válni roncsautójától? Nem tudja mit tegyen, hol kezdje?
  
A Rozsdás Kft. a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által akkreditált engedélyek birtokában, foglalkozik kiöregedett, leselejtezett gépjárművek úgynevezett roncsautók átvételével.
Roncsautó forgalomból kivonás
Roncsautó forgalomból kivonás
A következő folyamatot kell elvégeznie, hogy a későbbiekben ne legyen több problémája:
 1. Felkeresi telefonon vagy személyesen a Kapcsolatok menüpont alatt az Önhöz legközelebb lévő telephelyünket. (Kollégánk tájékoztatja Önt a forgalomból kivonáshoz szükséges dokumentumokról és a nyitva tartásról.)
 2. Beszállítja/beszállítattja a gépjárművet a telephelyünkre. 
 3. Leellenőrizzük és összeegyeztetjük a gépjárműve adatait a forgalmi engedélyben található adatokkal (alvázszám, motorszám, stb) 
 4. Lefényképezzük a gépjárművet minden oldalról, a motorházat valamint a motorszámot és alvázszámot.
 5. Lefénymásoljuk a tulajdonos vagy a tulajdonos által meghatalmazott személy okmányait (személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, forgalmi engedély, törzskönyv, meghatalmazás - cégjegyzék és aláírási címpéldány szükséges jogi személy esetén). Meghatalmazás letöltése »
 6. Hozzájáruló nyilatkozatot tölt ki a kivonással megbízott személy. 
 7. Bontási Átvételi Igazolást állítunk ki a gépjárműről, az NKH akkreditációja és on-line jóváhagyása alapján, amennyiben minden iratot rendben talált az NKH. 
 8. A Bontási Átvételi Igazolást a leadott gépjármű rendszáma és dokumentumai (forgalmi engedély, törzskönyv) kíséretével beviszi a területileg illetékes Járási Hivatal Okmányiroda Gépjármű osztályára és ott végleg kivonják a forgalomból a gépjárművet. (Esetenként az Önkormányzatnál fizetni kell érte!) 
 
Az általunk kért dokumentumok a Bontási Átvételi Igazolás kiállításához a következők:
 • A törzskönyvben szereplő bejegyzett tulajdonos személyigazolvány, lakcímkártya és adókártya.
  • Ha nem a tulajdonos vonja ki a forgalomból a gépjárművet, akkor szükséges egy hivatalos meghatalmazás 2 példányban (telephelyeinken beszerezhető), és a meghatalmazott személyigazolványa, lakcímkártyája és adókártyája.
 • Az eredeti gépjármű forgalmi engedély és törzskönyv.
  • Ha az autónak nincs meg a törzskönyve, akkor a területileg illetékes Járás Hivatal Okmányiroda Gépjármű osztályától kell beszerezni egy igazolást a törzskönyvről.
 
 Ha hagyatéki és egyéb speciális gépjárműkivonás válik szükségessé, további információkért keresse fel kollégánkat!